Wilt u:

 • SCM-awareness in een breed verband binnen uw bedrijf verbeteren
 • binnen uw organisatie een nieuw logistiek concept ontwikkelen
 • een gezamenlijk jargon ontwikkelen
 • direct de handen uit de mouwen: tijdens de kennisoverdracht actuele verbeteringen realiseren, en/of
 • uw logistieke processen toetsen aan de theorie

Aarzel dan niet en vraag OAE Supply Chain Academy vrijblijvend om een programma op maat. Bel voor een afspraak! Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Onze werkwijze: Gezamenlijk maken we een eerste globale inventarisatie van uw wensen en onze mogelijkheden. Hierbij is de beoogde docent aanwezig. In dit gesprek wordt nagegaan wat de specifieke situatie van uw bedrijf is en hoe wij u door middel van een logistieke opleiding van dienst kunnen zijn om de situatie te verbeteren. Hierna maken wij een plan van aanpak in de vorm van een offerte.

De cursus logistiek wordt naar uw behoefte op maat samengesteld, waarbij wij gedeelten kunnen kiezen uit het volledige pakket van onze reguliere logistieke opleidingen. Desgewenst maken wij voor u nieuw trainingsmateriaal, dat precies aansluit bij de situatie, uw wensen en het niveau van de betrokken medewerkers. De gekozen opleidingen kunnen worden aangevuld met cases, rollenspelen, simulaties, video's, examentrainingen, etc.

Onze ervaring leert dat bij circa vijftien personen de grens ligt tussen een persoonlijke benadering en een afstandelijke wijze van lesgeven. Afhankelijk van de doelstelling van de opleiding zullen wij een advies geven over de meest geschikte grootte van de cursusgroep.

Veel in-company cursussen worden in het bedrijf zelf gegeven, deelnemers voelen zich daar goed thuis, benodigde informatie is gemakkelijk benaderbaar en de verblijfskosten zijn beperkt. Een externe trainingslocatie kan echter voordelen bieden. Uw groep wordt tijdens de training niet gestoord en is er dan echt even uit waardoor de cursus wat meer gewicht krijgt. Cursusdata worden in overleg vastgesteld. De opleiding kan naar wens zowel overdag als 's avonds plaatsvinden.

Kosten: Een in-company cursus is maatwerk. De kosten variëren en zijn afhankelijk van uw specifieke wensen, de omvang, duur en opzet van de cursus. Vaak blijkt voor standaard cursussen reeds bij 8 deelnemers dat de kosten per cursist lager uitpakken bij in-company uitvoering dan bij een cursus met open inschrijving.

OAE Supply Chain Academy verzorgt supply chain opleidingen voor internationaal erkende certificaten.

De docenten van OAE Supply Chain Academy hebben als senior consultant vele jaren ervaring in logistiek en in het ontwikkelen en geven van logistieke training. Bovendien zijn onze docenten APICS-gecertificeerd.

Als docententeam schreven zij de serie van 5 boeken 'Logistiek verbeteren' , uitgegeven door Boom Onderwijs. Zij zijn ook de auteurs van syllabi voor diverse interne bedrijfsopleidingen en voor EJLog en ESLog, die onder andere zijn gebruikt in de opleidingen van de VLM.

Onze senior consultants hebben ruime internationale ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van in-house trainingen bij diverse vooraanstaande bedrijven. In deze trajecten combineren we onze theoretische kennis met onze dagelijkse adviespraktijk, eventueel aangevuld met voor de klant op maat ontwikkelde cases en spellen.

Daarom is OAE Supply Chain Academy dè specialist in in-company opleidingen op het gebied van Supply Chain Management in Nederland.

Certified Supply Chain Professional 

APICS CSCP is dé internationale vervolgopleiding op CPIM.

Met CSCP kunt u:

 • beschikken over de logistieke kennis en vaardigheden van morgen
 • competenties ontwikkelen waarmee u de productiviteit verhoogt en sneller innoveert
 • erkent en herkent worden als logistiek en SCM professional
 • betere (internationale) carrière kansen creëren
 • de waardeketen van uw bedrijf optimaliseren

Het doel van CSCP is om naast het vergroten van uw kennis ook uw Supply Chain vaardigheden te ontwikkelen. Het instapniveau is hoger dan bij CPIM (HBO/Bachelor met twee jaar werkervaring, CPIM/CIRM-certificaat of 5 jaar relevante SCM-ervaring).

De opleiding CSCP bestaat uit 4 delen en beslaat een studieduur van 8 bijeenkomsten:

 • Supply Chain Management Fundamentals
 • Building Competitive Operations, Planning and Logistics
 • Managing Customer and Supplier Relationships
 • Using Information Technology to Enable Supply Chain Management

OAE Supply Chain Academy biedt u als deelnemer een optimale voorbereiding op het examen. Onze docenten zijn als consultant zelf Supply Chain professionals en hebben uitgebreide ervaring met lesgeven en met de dagelijkse logistieke praktijk.

Neemt u contact met ons op om te informeren naar onze in-company mogelijkheden. Een in-company training biedt u de mogelijkheid om de training optimaal bij u situatie te laten aanpassen.

cscpbrochure

Online inschrijfformulier CSCP

 

 • Je wilt je bedrijfsprocessen blijven optimaliseren?
 • Je wilt jezelf en je medewerkers verder te ontwikkelen?
 • Je wilt een kwalitatieve, hoogwaardige opleiding, met ervaren supply chain consultants als docent?
 • Maar budgetten zijn moeilijk los te krijgen?

 

OAE Supply Chain Academy biedt u de oplossing...

Wordt lid van de in-company pool!

Het principe is eenvoudig: een in-company groep met deelnemers uit diverse bedrijven.

Je bedrijf krijgt het recht om jaarlijks 2, 3 of meer deelnemers te laten meedoen aan de OAE ESLog training cyclus.

De trainingen vinden plaats op locatie van de deelnemers, zodat onderling kennis en ervaring kan worden uitgewisseld.

Je bespaart tot wel 50% op de kosten, terwijl je gewoon de OAE Supply Chain Academy kwaliteit krijgt. Onze docenten zijn gecertificeerd, geven prettig en levendig les en hebben als senior supply chain consultants ruime praktijk ervaring en bieden daardoor naast goede uitleg over de theorie, hands-on oplossingen op jouw actuele logistieke vraagstukken.

Met een aantal vooraanstaande bedrijven zijn wij in gesprek voor de oprichting van de OAE In-company Pool en je kunt nog meedoen!

Meer weten? Neem direct contact op met Johan Kalkoven 06-53934838 of Niels Kruijer 06-53650675, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

OAE Supply Chain Academy biedt diverse trainingen aan op het gebied van Supply Chain Management.

Een aantal van onze logistieke opleidingen zijn certificatieprogramma's waar examens aan zijn verbonden die worden afgenomen door onafhankelijke instituten.

U vindt in ons aanbod zowel Europese als Amerikaanse certificeringsmogelijkheden.

EJLog en ESLog

De European Association for Logistics (ELA) heeft de EJLog en ESLog eisen vastgesteld. In Nederland worden deze Europese certificatie examens uitgevoerd door de Stichting Logistiek Examens (SLE). In onderstaande tabel hebben we de kenmerken naast elkaar gezet van de APICS-en de ELog-opleidingen.

Het Logistiek College werkt voor de EJLog en ESLog opleidingen met de door Boom Onderwijs uitgegeven boeken uit de serie 'Logistiek verbeteren'. Deze boeken dekken de exameneisen geheel af. Ze zijn geschreven door onze kerndocenten. Dezelfde auteurs die ook de bekende EJLog en ESLog syllabi hebben geschreven die jarenlang onder andere door VLM zijn gebruikt. Naast deze boeken gebruikt Het Logistiek College werkboeken, met studieaanwijzingen en oefenopgaven.

APICS

The Association for Operations Management (APICS) heeft de eisen geformuleerd voor het CPIM certificaat. Recent heeft APICS daar de eisen voor het CSCP certificaat aan toe gevoegd. De APICS examens worden in Nederland door de Vereniging Logistiek Management (VLM) afgenomen.

De door APICS aanbevolen literatuur is omvangrijk, maar de praktijk leert dat de door APICS ontwikkelde syllabi de exameneisen ruimschoots afdekken. Bij Het Logistiek College krijgt u de originele APICS syllabi.

De APICS- en EJLog examens zijn typisch gericht op kennis en worden afgenomen met multiple choce vragen.

Bij de ESLog examens gaat het niet alleen om kennis, maar vooral om inzicht en om de vaardigheid om kennis toe te passen. Het examen bestat uit één of meer cases en opgaven.

eslog wheel_elaEuropean Senior Logistician

De wereld wordt kleiner en bedrijven worden groter door fusies en overnamen. Deze internationaal opererende bedrijven maken steeds meer keuzes voor een specifieke kern competentie, het verplaatsen van productie naar goedkope lonen landen en een 24 uurs operatie. Daardoor hebt u als Supply Chain professional te maken met ketens die complexer worden, internationale handelsverdragen, ICT-ontwikkelingen en nieuwe technologieën.

U wilt bijblijven en er worden nog al wat eisen gesteld aan u als logistieke- of supply chain professional van de toekomst.

Dit betekent:

 • meer kennis van SCM concepten
 • erkenning als professional
 • een Europees carrièreperspectief
 • toegevoegde waarde realiseren door een uitgekiende integratie van ketens die combinaties van producten, diensten, informatie voortbrengen
 • meer zelfvertrouwen door een verbeterde effectiviteit, efficiëntie en innovatie
 • de europees erkende titel ESLog voeren binnen 1,5 jaar

De senior Supply Chain professional met MBO+ /HBO-niveau: mensen met een ruime operationele en leidinggevende ervaring binnen de logistiek en specialisten (controllers, verkopers, kwaliteitsmanagers, consultants).

Voor de brochure klik hier: ESLog brochure

ejlog wheel_elaEuropean Junior Logistician

U wilt bijblijven en er worden nog al wat eisen gesteld aan u als de logistieke professional of supply chain specialist van de toekomst.

Een EJLog certificaat betekent voor u:

 • erkenning als professional
 • een blijk van hoge kennis van SCM concepten
 • meer zelfvertrouwen door een verbeterde effectiviteit, efficiëntie en innovatie.

U kunt bij ons de Europees erkende titel EJLog behalen binnen 1 jaar.

De cursus is voor de beginnende logisticus. Voor mensen binnen logistiek en customer service met enkele jaren ervaring en/of net leidinggevende zijn geworden. MBO niveau.

Voor meer informatie klik hier: EJLog brochure

 

 

Pagina 1 van 2

Cases

OAE Consultants heeft meer dan 30 jaar ervaring in diverse branches! Ga naar cases om meer hierover te lezen.

Logistiek verbeteren

Onze boeken zijn een "must have" voor elke logisticus. Immers: er is niets zo praktisch als een goede theorie. De boekenserie Logistiek verbeteren gaat in op de integrale beheersing van goederenstromen.

Onze partners

Onze partners:

dual logo

logo sce 290x174

orgacom logo

© 2021 OAE Comeniusstraat 12 | 1817 MS Alkmaar | T 072-52 07 505 | E info@oae.nl | KVK 54183820 |