Johan Kalkoven, aangenaam kennis te maken!

Johan kalkoven

Als adviseur, interim- en projectmanager buig ik mij graag over jouw complexe organisatieverbeteringsvraagstukken. .......ben erg nieuwsgierig naar wat jou bezighoudt.

Sinds 1989 ben ik bevraagd om plants, afdelingen en bedrijfsprocessen te verbeteren en (van scratch on) op te zetten in binnen- en buitenland.

Pragmatische ‘out of the box’ oplossingen

Als hands-on strateeg, adviseur, disruptor, organisatievormgever, interim-manager, ondernemer en een constante drive om feiten te combineren met interventies realiseren jij en ik samen, het gewenste resultaat met pragmatische ‘out of the box’ oplossingen.

Schatkist aan integrale, interdisciplinaire en interculturele ervaring

Jarenlange (inter)nationale ervaring op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau en in diverse sectoren (industrie, dienstverlening en overheid) en bij een keur aan functionele afdelingen (R&D, inkoop, productie, warehousing & distributie, werkvoorbereiding & planning en projecten). Kortom een schatkist aan integrale, interdisciplinaire en interculturele ervaring direct onder handbereik.

Advies

Na een uitgebreide intake, gevolgd door observaties, financiële en data-analyses, stel ik samen met de jou een roadmap op. Deze is doorspekt met integrale out of the box oplossingen, welke vaak zijn gebaseerd op een financiële benchmark en data driven-joint-decision-making. Met de nadruk op joint, wat een samenwerkingsgedragscomponent impliceert. De data driven component wordt deels zelf, deels in samenwerking met partners uitgevoerd.

Interim-management

In de rol van interim-manager implementeer ik de roadmap samen met jouw organisatie.

Projectmanagement

Hetzelfde geldt voor het tot een goed einde brengen van een reeds gestart (of nog te starten) project, waarvoor de capaciteit in de klantorganisatie ontbreekt. Het in kaart brengen van alle hangende projecten, de verbanden in kaart brengen met de bedrijfsdoelstellingen, prioriteiten stellen en dan tot een goed einde managen van de geselecteerde projecten.

Expertise

Persoonlijke leven

Woon samen met Suzanne, onze twee kinderen, hond en kat. Krav Maga, handbal, lezen en doe het zelven zijn de belangrijkste hobbies.

Enkele opdrachtgevers

Syngenta, Bejo Zaden, Nic. Oud Direct Mail, Nic. Oud E-fulfilment, Sanquin en NXP.

Wanneer contact opnemen?

Laat jouw organisatie concurrentievoordeel, data en/of cash ongebruikt liggen en….heb jij het idee dat een hechtere afstemming tussen de functionele afdelingen op de gebieden van phase-in/out of products, forecasting, (materiaal en capaciteit)planning, realisatie, proces-verbetering en (her)inrichting hier iets aan kan doen….. dan kunnen wij jou goed begeleiden. Mijn kennis, ervaring en mijn netwerk staan klaar om jou bij te staan in dit complexe en veelbelovende proces.

Partners

Met wie werken wij samen ?